Fashion, Sport en Lifestyle

De cao voor de bedrijfstak Fashion, Sport en Lifestyle heeft betrekking op bedrijven die zich hoofdzakelijk bezighouden met de detailhandel (non food). Rond de eeuwwisseling komt De Leeuw Consult in contact met de Mode & Sportbranche. Modespeciaalzaken maar ook de grote ketens in de Mode- en Sportbranche (bijvoorbeeld Zeeman, Hennes & Mauritz, Coltex, Hema e.d.) verenigd in Mitex hebben samen met de vakorganisaties opdracht gegeven om voor de branche een functie-indelingsinstrument te ontwikkelen. Het functiehandboek Mode- en Sport detailhandel, met daarin beschreven 11 functiefamilies, komt in 2001 beschikbaar. Het handboek is ook als cd-rom versie beschikbaar. Enkele jaren later dient de Branche Wonen zich aan. Deze branche kent zeer gevarieerde functies, bijvoorbeeld: parketleggers, keukenspecialisten, badkamermonteurs, verkopers keukens, verkopers wonen algemeen en diverse logistieke functies. Een door De Leeuw Consult ontwikkeld functiehandboek voor de Branche Wonen met de daaraan gekoppelde salarisstructuur is ingevoerd per 2007. Om het gebruik van de verschillende indeelinstrumenten te vereenvoudigen wordt een vraag gestuurde, digitale laag aangebracht: functiewijzer.nu.

Een decennium later zoekt ook de Tuinbranche Nederland aansluiting bij de retail non food. Het merendeel van de functiesoorten die in deze bedrijfstak voorkomt, kan afgedekt worden met behulp van de bestaande instrumenten van de Mode-, Sport- en Wonenbranche. Alleen voor de uitsluitend in de tuinbranche voortkomende functies moest herkenbaar materiaal worden ontwikkeld. In 2016 wordt dit materiaal vervaardigd en ter beschikking gesteld.
De Schoenenbranche en de Reis- en Lederwarenbranche hebben in de tussentijd aansluiting gezocht bij de Fashion, Sport & Lifestyle, zonder het verzoek om specifiek materiaal te ontwikkelen om functies in te delen. Naast INretail maken nog andere werkgeverspartijen deel uit van de sociale partners. Zo zou er een verzoek van de Nederlandse Juweliers- en Uurwerkenbranche (NJU) of van de Bond van Detaillisten in de Parfumeriehandel (Bodepa) aan De Leeuw Consult gericht kunnen worden om voor hen enkele maatwerk oplossingen te bedenken.